Close
Conectare
Utilizator
Parolă

Not a member yet?
Click here to register.
Forgotten your password?
Request a new one here.

facebook LIKE

statistici

Facebook introduce voice chatImprimă

Facebook va avea un serviciu de voice chat
Facebook va avea un serviciu de voice chat
In urmatoarele saptamani, reteaua sociala care numara zeci de milioane de utilizatori va face disponibile conversatiile audio. Dezvoltatorii vor putea chiar sa includa voce in propriile lor aplicatii. Noua tehnologie nu este oferita de Facebook, ci de o companie din Boston, Vivox, care ofera deja servicii vocale pentru platforme precum Second Life si care numara 15 milioane de utilizatori in intreaga lume.

Pentru moment, serviciul este in stadiu cloded beta, insa de indata ce va fi disponibil tuturor utilizatorilor, acestia vor putea realiza conversatii vocale de inalta fidelitate cu oricine din propria lista de prieteni. Pentru asta, fiecare user va trebui sa descarce plug-in-ul Vivox, relateaza CNET. Dupa instalare, serviciul permite discutii atat intre doi useri, cat si unele de grup.

Potrivit co-fondatorului Vivox, Monty Sharma, compania va oferi tehnologia dezvoltatorilor de aplicatii pentru Facebook. Asta inseamna ca aproape orice aplicatie poate avea o componenta de voce. "Era si timpul sa se intample acest lucru. Sunt convins ca Facebook va musca in acest fel din piata ocupata de Skype", spune Chris Pirillo, expert social media, citat de Realitatea TV.

"Pentru o serie de jocuri sociale, nu cred ca utilizatorii resimt o nevoie speciala pentru voice chat. Multe jocuri nu sunt jucate in acelasi timp de catre utilizatori, iar voice chat-ul nu mai are sens", este insa de parere Siqi Chen, un dezvoltator de jocuri sociale pentru Facebook. Vivox nu stie deocamdata cum va monetiza integrarea in Facebook, insa se asteapta sa ca sistemul de voice chat sa fie utilizat in special pentru microtranzactii si reclame audio.
Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.