Close
Conectare
Utilizator
Parolă

Not a member yet?
Click here to register.
Forgotten your password?
Request a new one here.

facebook LIKE

statistici

Ce este Helicobacter Pylori și care e tratamentulImprimă

Ce este Helicobacter Pylori și care e tratamentul

Destul de des întâlnită, infecția cu Helicobacter Pylori, poate duce la gastrită și ulcer dacă nu este tratată. Află mai multe despre această bacterie și vezi care e tratamentul.
femeie durere stomac
  • Sursa Foto: Northfoto

Ce este Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori este o bacterie care poate infecta stomacul, iar în timp, duce la gastrită, ulcer și chiar la unele tipuri de cancer la stomac.

Helicobacter Pylori se transmite prin saliva, prin materiile fecale infectate, dar și prin apă sau mâncare contaminată. În general infecția se dobândește în copilărie, dar de multe ori nu se manifestă în niciun fel și nici nu provoacă ulcer sau alte boli. Nu se știe de ce unii dintre noi se îmbolnăvesc de la Helicobacter Pylori și alții nu, dar se crede că unele persoane au o rezistență din naștere la efectele acestei bacterii.

Care sunt simptomele în infecția cu Helicobacter pylori

Atunci când apar simptome, e vorba de: dureri sau arsuri în abdomen, greață, vărsături, eructații frecvente, balonare, pierdere în greutate. Dacă ai aceste simptome, adresează-te medicului pentru un diagnostic exact. Acesta se poate pune printr-o analiză de sânge, o analiză a scaunului sau prin endoscopie.

Care e tratamentul pentru Helicobacter Pylori

Fiind vorba de o bacterie, tratamentul constă în antibiotice. De obicei, medicii prescriu două tipuri de antibiotice pentru că Helicobacter Pylori poate dezvolta rezistență la un anumit antibiotic. Probabil că vei primi și un medicament antiacid care va ajuta stomacul să se vindece.

După câteva săptămâni de tratament, va trebui să refaci analizele, iar dacă infecția nu a dispărut, vei încercao nouă combinație de antibiotice.

Nu există comentarii postate.

Postează un comentariu

Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.